ESERLER

ÇIKTI!



Mustafa Zeki ÇIRAKLI, Hece, Ankara, 2015.



Bilinçli Yazarın Roman Üzerine Görüşlerine Dair Alçakgönüllü Bir Deneme

Mustafa Zeki ÇIRAKLI, Serander, Trabzon, 2015.



Mustafa Zeki ÇIRAKLI, Hece Yayınları, Ankara, 400sf., 2013.


Mustafa Zeki ÇIRAKLI,
VDM Publishing, Saarbrücken, 2010, 188 pages. [ENN Publication List 2010 Germany/Turkey]

(7) OKUMA ALEGORiLERi (Rousseau, Nietzsche, Rilke ve Proust'ta Figürel Dil) Paul de MAN, Çev. Mustafa Zeki ÇIRAKLI, PARADIGMA YAYINLARI, 2009, 356 syf.


Bütün dünyada onbinlerce edebiyat sever tarafından ziyaret edilmiş olan bu platformda şu ana kadar eklenmiş olan "makaleler"e en son çalışmalarımız da eklenerek blog'umuz zenginleştirilecektir. Blog'umuz'un en son güncellenmiş hali ve İngilizce versiyonu çok yakında erişime açılacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Hamburg Öyküleri / 1

"neden yazmadın bana," dedi ve ekledi "bana yazmadığın günlerde asıl, "dram" tüm sarsıcılığıyla sahnede.."

"sensiz avrupayı görmesem de olurdu; evet!
Dram, seni göremediğim için bir türlü nüfuz edemediğim avrupa'nın öteki adı zaten.."

bir an durdu.. başını iki yana sallayarak, Lisa'nın biraz önce sigarasnı söndürdüğü küllüğün kenarlarında serçe parmağını gezdirirken, burnundan iyice kaymış gözlüğünün üzerinden gözlerini Lisa'ya dikerek, "sen" dedi, "koca bir avrupanın tarihindeki dramı, alıp benim kişisel tarihime damıtıyorsun.."

Lisa, şen bir kahkaha patlattı.. "iyi ya işte" dedi, aradığın bu değil miydi?"
...

"yıllarca, sanattı, edebiyattı, tarihti, felsefeydi derken, bütün bunların temeline koymuştun insanı zaafları ve mucizeleriyle anlama çabasını.. işte al sana insan.. evet, belki de kusurun insan deyince soyut, muhayyel bir varlık vehmetmen, fakat o en yakın insandan yani kendinden habersiz olmandır"

"Yapma Lisa" dedi, "kendimden bu kadar habersiz olsam, sana bu kadar yakınlık duyabilir miydim acaba? benim insan tarafımın en somut kanıtlarından biri sen değil misin?"

Lisa eğildi, hâlâ belli belirsiz küllüğün kenarlarında dolaşan serçe parmağı tutup, dudaklarına götürürken, "evet" dedi "sen bir şeye ebediyen dışardan bakamayacak kadar insansın."

No comments:

Post a Comment